Olympus FL-36R

Siden min Metz 36-C2 ikke akkurat pratet veldig godt med mitt E-400 har jeg nå fått meg en original Olympus FL-36R. Det som skiller den fra sin forgjenger uten R er mulighet for trådløs styring for kamerahus som støtter dette. Det som var gledelig med indirekte belysning. en annen ting jeg satte pris på er at med blitsen aktiv leverer den rødt AF-hjelpelys, som er milevis bedre enn kameraets bruk av innebygget strobo-blitslys for hjelpelys. Og ikke minst mindre irriterende for personer også i forhold til et betydelig svakere og mer diskret rødt lys..

   
Klikk for større bilder        

Det jeg virkelig synes er fiffig med denne blitsen er zoomfunksjonen. For å nok en gang sammenlikne med Metz'en min så justeres brennvidden på den ved å trekke reflektoren i 4 trinn fra 35 til 85 mm. På FL-36R i automodus er det innebygget motorzoom som jobber når kameraet zoomer. En imponerende løsning.

Dette var de første inntrykkene. Jeg har foreløpig kun tatt noen få prøvebilder, da romjulen ellers har medgått til familieselskaper. Prøvebilder og en nybegynners erfaringer kommer etter hvert.