Omtale, Olympus C-750 UltraZoom

C-750 ble lansert sammen med C.740. De er bortimot helt like, forskjellen er 3 og 4 MP, samt lyd på videoopptak og ekstern blitssko på C-750. Det har ellers beholdt optikken fra de foregående med sin 10x zoom på 38 - 380 mm. Dette med unntak av C-725, som med sine 3 MP har 8x zoom. Olympus holdt seg en stund til minnetypen SmartMedia. Da C-730 kom, hadde det kortplass for både SmartMedia og det nyankomne xD Kort. Med modellene C-740/750 var xD-kort det eneste. Søkeren hadde økt fra 110 000 punkter på C-700 til 180 000 punkter. Det var meget godt synlig, og en god og nødvendig oppgradering. Som de andre i C-7xx-serien har man en rekke muligheter, alt fra full automatikk og ned til helt manuelt. Noen ferdige motivvalg, som portrett, landskap, sport, natt osv. finner man på menyrattet. Litt godt skjult i menyene finenr man også muigheten til å justere manuell fokus. Toskete å gjemme den slik, men helt grei når man først er klar over den. I tillegg til den kraftige zoomen har man en såkalt supermakro som går ned til 3 cm. Det gir morsomme muligheter for nærgående blomster og insektsbilder, for å nevne noe. Med "kun" 4 MP bildebrikke er bildestøyen heller ikke noe stort problem. Kameraet mangler derimot hjelpelampe for autofokus i dårlig lys, og melder ganske raskt pass når lyset avtar.Da er den manuelle muligheten kjærkommen.

Noen produktbilder :


Tross sitt relativt beskjedne ytre, benytter C-750 4 x AA-batteier, hvilket fører til en liten "klump" på høyresiden. Denne danner derimot et godt grep.


Skjermen er ikke av de største, men relativt god allikevel. Søkeren er plassert helt til venstre, hvilket forhindrer at nesen trykkes mot LCD'en, såfremt man benytter høyre øye....


Når vi ser kameraet ovenfra, ser vi at når objektivet er trukket inn, er det et svært kompakt kamera til 10x zoom å være. Dette var ved lanseringen og en god stund fremover det absolutt minste ultrazoomkamera på markedet.