Header image  
www.manskow.net  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
KLM Fanklubb - jubileumsfest25 årsjubileum for Brødrene Dal, 14/6-03


 
   

Det ble en særdeles minnerik lørdag for svorne KLM fanklubbmedlemmer da klubben arrangerte jubileumsfest i anledning 25 år siden Brødrene Dals første serie. Formiddagsarrangementet var lagt til Overfloden og Drøveljordet, like ovenfor Bogstadvannet. Her var det også åpent for familie og barn med diverse aktiviteter. De deltagende ble delt opp i grupper for å fordele trykket litt på de forskjellige aktiviteter. Det ble leting etter spektralsteiner, natursti med spørsmål, salg av KLM-effekter og fotografering/signering av KLM, og det viktigste: padling i selveste Elvegris på Overfloden! Kanoleverandøren som i sin tid lånte ut kanoen til filminnspillingen, fikk den tilbake etterpå, og den har vært i hans eie siden, til glede for familieutflukter.

Spente tilskuere samler ser på Drøveljordet og venter på KLM Brødrene Dal-fanfaren tordner i lydanlegget og vi hører karene komme langs elva. Gaus på vei opp til Drøveljordet
...tett fulgt av Roms Fanklubben ønsker hedersgjestene velkommen og spør hvoran de har hatt det disse 25 årene Og både Gaus,
Roms.... ..og Brummund er grav alvorlige og svarer så seriøst de kan. Holtan Dal, fra Horten, hilser på sine fettere.
Det gjør også Undrums Dal... ...og A Dal. Hele medlemsmassen fra Horten, de 3 Fetterne Dal, Holtan, Undrums og A Dal, på vei oppover Overfloden..
..forbi Hadeland.... ..og etter en stund på vei nedover igjen. En staut og barsk gjeng dette også.
Brødrene Dal får avduket et skilt som offisielt døper plassen til Brødrene Dals Plass. Formiddagsdelen nærmer seg slutten, ob Brødrene Dal forlater oss samme vei som de ankom ...som om de ikke skulle ha gjort annet siste 25 år.
   
Hvem skulle trodd at idylliske og tilsynelatende vilt og bortgjemte Overfloden på dette stedet ligger kuun 5 meter fra veien?

Etter en liten pause utpå ettermiddagen var det tid for innendørsdelen, en lukket fest kun for medlemmer samt de innbudte hedersgjester. Foruten Brødrene Dal var også Professor Kurt Drøvel innbudt, samt sentrale folk fra NRK som var med den gangen.
Vi er samlet ved bordene og venter på åpningstalen Vi ser her en del av hedersgjestene langs vinduet, Professor Drøvel og fru Drøvel til venstre, deretter Brødrene Dal med sine respektive "dalfører". Brummund i lett passiar med professoren
Brødrene Dal hadde for anledningen skrevet en spesialversjon av "Se torsken" til ære for fanklubben, og fremførte denne til øredøvende applaus Brummund undersøker de flotte kakene inngående mens brødrene overvåker. Det var noen....
..spesielt flotte kaker. Undertegnede fikk tak i et ikke tilfeldig valgt stykke, nemlig toppen av hjelmen med propell. Brødrene Dal overreker klubbens formann Kóngens fortjenestemedalje i TULL, samt diplom.
Arrangementet var svært bra, både utedelen og senere innedelen, en stor honnør til klubbens ledelse for dette. Vi gleder oss allerede til neste fest. Spesielt hyggelig var det jo også å høre (igjen) at KLM også er spesielt imponerte og beæret over klubbens drift.
     
 

 

 

 


 


 
 
 
    Sist oppdatert: 11.juli 2007